Mesec: julij 2018

Senčila so najboljša stvar na svetuSenčila so najboljša stvar na svetu

Zakaj so senčila najboljša stvar na celem svetu? 

Skratka zelo preprosto lahko opišem mojo situacijo in sicer. Nekega dne sem moral oditi na sestanek v Ljubljano. Bil je seveda vroč poleten dan in s stranko smo se odločili, da naš sestanek premaknemo na bolj hladen kraj neposredno ob Ljubljanici. Vse super in prav toda, seveda nismo računali na zelo neprijetno opoldansko sonce. In tu je bistvo, zakaj senčila, ker delujejo. In ne samo, da smo imeli težavo, ker je bil res  vroč poleten dan. Težavo smo imeli, saj je bil namen sestanka pregled in analiza spletne strani, ki smo jo pravkar obnovili, tega pa nikakor nismo mogli izvesti.

Razlog je bil zelo preprost. Kljub polni svetilnosti na našem prenosniku, se na zaslonu ni prikazalo nič, popolnoma nič. Zahvaljujoč blišču sonca smo na naših monitorjih gledali le bliske sonca, ko smo poskusili premikati monitor gor in dol, levo in desno. Skratka po nekaj minutah težav, pa do nas pristopi natakar, ter nas vpraša, če želimo morda, da nam ustvari senco, saj so pravkar namestili nova senčila, ki pokrijejo teraso.

Seveda, smo vsi skupaj zavpili skoraj v en glas. Odprto senčilo je v tem trenutku prava rešitev za vse naše težave. Senčila, kot so tende ali pergole kaj hitro ustvarijo prijetno ozračje, saj teraso v trenutku pokrije senca, ki s pomočjo tisto malo vetriča ustvari prijetno klimo, kjer se avtomatično lažje zadiha. Poleg že omenjene prijetne klime, pa senčila poskrbijo in blokirajo sončne žarke, ki tako ne morejo več prodreti do našega ekrana.

Torej senčila so se odprla, senca je bila ustvarjena in hkrati smo z lahkoto imeli naš sestanek, kjer smo v prijetnem hladu reke Ljubljanice in prijetnem vzdušju ulice imeli sproščen in produktiven sestanek. Torej naslednjič, ko želite obiskati lokal vedno preverite ali vam poleg pijače lahko ponudijo tudi ustrezna senčila. In seveda ne pozabite senčila so najboljša stvar na svetu.…

Read MoreRead More