Mesec: marec 2020

Strešna kritina je zgled hišeStrešna kritina je zgled hiše

Prav strešna kritina nam lahko pove marsikaj o celotni hiši. Tako lahko vidimo, kakšne kvalitete je, kakšen stil je in koliko so ljudje vložili v streho. Danes, če se peljemo po Sloveniji lahko vidimo, da so strehe različne, tako po barvi, obliki in materialu in strešna kritina lahko da hiši tisto zadnjo podobo, da hiša zasije v vsej tej lepoti. 

Lahko pa tudi naredimo eno veliko napako, pa je lahko hiša še tako lepa, če ne bo izbrana prava strešna kritina po obliki, barvi in kvaliteti lahko uničimo lep izgled celotne hiše. Jaz sem zelo odprta do različnih stilov hiš, vendar pa nekako ne morem in ne morem sprejeti, da je strešna kritina zelena. Vsako hišo, ki vidim, da ima to streho mi ni lepa, pa je lahko še tako moderno grajena, se mi zdi, da vseeno hiša potrebuje za streho druge barve, kot so črna, temno siva in različni odtenki rdeče.

Če mene vprašate bi vse hiše imele rdeče strehe, jaz sem bolj tradicionalist in cenim domače in naravno, tako po barvi, kot po materialu. 

Ne smemo pa pozabiti, da pri strehi ne smete šparati, ker si boste naredili veliko škodo in dvojene stroške, strešna kritina mora biti kvalitetna, pa če boste morali odšteti zadnje eure, se vam še kako splača, saj se vam bo obrestovalo vrsto let. Če pa boste šparali pri njej, se ne čudite, da bo prišlo do problemov, tako zaradi slabe kvalitete lahko pričakujete veliko problemov, od slabih strešnikov, do lomljenja, do zatekanja v hišo, to pa si vsekakor ne želite, zato naj bo strešna kritina res pazljivo in kvalitetno izbrana, saj vas bo tako lahko zdržala vrsto let, da boste imeli z streho mir. V drugem primeru pa bo strešna kritina hitro zanič in potrebno jo bo zamenjati z novo in naredili ste si nove nepotrebne stroške.

 …

Read MoreRead More

Kakšna naj bo osnovna šola, da bo moj otrok hodil v šolo z veseljemKakšna naj bo osnovna šola, da bo moj otrok hodil v šolo z veseljem

Ogromno je odvisno, kako se bo moj otrok počutil v šoli, kakšna je ta osnovna šola, kako deluje in tako naprej. Ko si sam otrok, tega toliko ne čutiš, enostavno se zavedaš, da moraš hoditi v šolo in se ne ukvarjaš s tem, kako se v njej počutiš, ampak kako boš osnovno šolo naredil. Ko pa si enkrat starš in tvoji otroci zakorakajo v šolo, pa gledaš na njo čisto drugače. Tako še kako hitro vidiš, kakšna je osnovna šola, kakšni so učitelji, kaj se da narediti, kako je dostopna za pogovore, kako rešuje probleme in še bi lahko naštevali.

Meni ključnega pomena je, da osnovna šola poskrbi za varnost otrok in prehrano. Vse drugo je že naloga učitelja. Kako pomemben je karakter učitelja vidim šele zdaj, ko moj otrok hodi v šolo. Vsak učitelj ima svoj karakter in od tega je odvisno, kako se otrok počuti in kakšna je potem osnovna šola v njegovih očeh.

Mojemu otroku je osnovna šola do zdaj dala dve izkušnje. Bilo je leto, ko ni hodil v šolo prav rad in sedaj je starejši, snov je bolj zahtevna on pa v šolo hodi z veseljem. Vzrok temu so učiteljice. Prejšnje leto je imel strogo učiteljico, ki je delovala po sistemu pravil, hladnega obnašanja, včasih tudi kričanja in mojemu otroku se je to leto osnovna šola zamerila. Ni rad hodil v šolo, tako smo komaj čakali konec šolskega leta in bili v pričakovanju novega. 

No, drugo leto pa je osnovna šola v očeh mojega otroka bila super, vsak dan je šel v šolo z veseljem. V čem je torej razlika. Letos je zanj osnovna šola super, ker ima srčno učiteljico, ki se nikoli ne dere, zna jih potolažiti, zna jih pohvaliti, jih vzpodbujati in še in še. 

Kakšna naj bo potem osnovna šola, da bo otrok v šolo hodil z veseljem? Učiteljica naj bo srčna oseba! …

Read MoreRead More