Mesec: oktober 2020

Sama uporabljam etanol za razkuževanjeSama uporabljam etanol za razkuževanje

Vsake toliko se odločim in malo razkužim predmete, katerih se celotna družina veliko dotika. Da pa ne kupujem preveč agresivnih izdelkov, vedno uporabim kar etanol. Nekako se mi zdi to najboljša ideja. Sedaj ko je čas korone, pa mi še kako prav pride. Nimam rada agresivnih razkuževalnih produktov, saj sem že marsikaj slišala, kako lahko prekomerna uporaba le teh poškoduje kožo. Ker imam doma tri otroke, različno stare, potem veste, da ko pride zimski čas, vsak domov prinese kakšno virozo. Prav zato pa mi etanol pride prav, da razkužujem stvari in predmete z njim. 

Sestra me je zadnjič kar malo postrani gledala, ko sem rekla, da uporabljam etanol pri razkuževanju stanovanja. Njej je to tuje, njej je že tuje samo pospravljanje stanovanja, ker ji to počne čistilka, ona ne razume, koliko časa izgubiš z pospravljanjem in na kakšen način se pospravlja, ker ima vse to preko čistilka. Sama pa se raje sama potrudim, počistim in razkužim stanovanje, kjer mi etanol res prav pride. 

No, ko sem sestri povedala, da uporabljam etanol, me je še enkrat vprašala, zakaj to počnem, čeprav je bilo jasno, še posebej sedaj, ko je čas korona virusa, kaj pa me stane, da uporabim etanol tako, da enostavno pošpricam predmete katerih se največ dotikamo, to so predvsem vrata, kljuke, stikala, umivalnik, straniščna školjka……

Meni etanol pride resnično prav, imam tudi eno majhno pršilko v avtu in ko pridem v avto si že od navade pošpricam in razkužim roke in prav nič nimam suhih in poškodovanih. Raje uporabljam etanol, kot pa kakšna druga agresivnejša sredstva. So takšni časi in prav je da tako poskrbimo za svojo varnost in svoje zdravje, kot tudi za druge v družini. Moj mož ima tudi eno pršilko v kateri je etanol v avtu, pa mislim da niti ne ve, kaj točno uporablja, glavno da ve, da si s tem razkuži roke. 

 …

Read MoreRead More