Mesec: november 2020

Sam sem se odločil za izpit za čoln, ker imam rad nove izziveSam sem se odločil za izpit za čoln, ker imam rad nove izzive

Vedno gledam tako, da imamo samo eno življenje, kaj bo kasneje ne ve nihče, trenutno se zavedamo samo tega, ki ga imamo, zato si rad privoščim čim več stvari, rad potujem, rad imam izzive in moj naslednji izziv je bil izpit za čoln, tokrat sem se podal v morske vode.

Prav nič nisem razmišljal naprej, le izpit za čoln sem želel narediti. Prijavil sem na primorskem, ker mi je tam lepši ambient, če že delam izpit za čoln, da sem blizu morja. No, pa je bila odločitev, ki je meni spremenila življenje. Ker sem zelo komunikativen človek, sem na izpitu spoznal kar nekaj novih ljudi, ki so me prevzeli z njihovo energijo. Prav srečen sem bil v njihovi družbi in tako smo postali prijatelji. Seveda sem izpit za čoln naredil v prvo v to sploh nisem dvomil. 

Vendar pa se ni tako končalo, kot sem bil jaz prepričan, da ko bom naredil izpit za čoln, bo to pač zaključena zgodba, pri sebi bom naredila eno novo kljukico in to bo to. A znanci so ostali. Tako smo se vedno bolj pogosto videli in postali prijatelji. Nekateri so imeli barke, drugi samo čolne, jaz pa nisem imel nič, a me je to morsko življenje prevzelo. Začel sem uživati v njihovih zgodbah, v načinu njihovega razmišljanja, vedno bolj sem se videl na obali. Ko je minilo dve leti, pa sem naredil en velik korak in se na obalo tudi preselil. To je bil največji korak v mojem življenju in bil je pravi. Takrat so se mi odprla nova vrata. Nikoli ne bom pozabil, ko sem naredil izpit za čoln, kajti to je bilo ključnega pomena, da jaz danes živim na morju. Tudi jaz že imam svoj prvi čoln.

Read MoreRead More