Mesec: april 2023

Zagotovo so protibolečinski obliži boljša rešitevZagotovo so protibolečinski obliži boljša rešitev

Sprav sem mislila, da so protibolečinski obliži precej dražji kakor protibolečinske tablete. Vsaj glede na to kakšna je količina vsebine. Ampak ko sem ugotovila, da je imajo protibolečinski obliži precej večjo moč učinka, sem ugotovila, da je investicija mnogo bolj pametna kakor pa, če kupim protibolečinske tablete. Predvsem je pa tudi za zdravje precej boljša investicija, saj si s tem ne uničujem želodca. To je pa na dolgi rok precej boljša investicija kakor pa karkoli drugega.

Če samo pomislim v kakšnem stanju bi bil moj želodec, če bi še dolgo časa nadelavala z jemanjem tega. Za zdaj nisem imela nobenih posledic, ampak lahko, da bi ta posledica prišla kar naenkrat in bi lahko imela zelo velik problem na dolgi rok.

Zagotovo so protibolečinski obliži boljša rešitev

Ker so pa sedaj protibolečinski obliži tisti, ki rešujejo moje težave z bolečinami in to zelo uspešno je pa občutek precej boljši. Predvsem mi je bolj všeč to, da ne obremenjujem več želodca s to kemijo in da protibolečinski obliži dovolj dobro delujejo. Sicer, če samo pomislim, na to, da je pri tem protibolečinsko delovanje skoncentrirano na eno mesto, potem je logično, da tudi bolje učinkujejo. Nisem se pa kaj preveč, poglabljala v to, kako protibolečinski obliži delujejo. Vsaj za zdaj ne, ker me je najprej bolj zanimivo ali bo to pravzaprav pri meni delovalo. Na srečo sem ugotovila, da dejansko delujejo. Sedaj se bom pa zagotove precej bolj posvetila temu, kako dejansko delujejo, ker me res zanima, kako je možno, da lahko takšna stvar tako dobo deluje.

Za zdaj jih uporabljam samo za menstrualne bolečine, saj z drugimi bolečinami nimam pretiranih težav. Morda imam sem in tja težave z glavobolom, ampak to je tako majhen glavobol, da ga običajno reši malce več vode in kakšna kava. Ne vem, ali bi se za to koristili protibolečinski obliži, ker kot vidim, vseeno druge stvari dovolj pomagajo. …

Read MoreRead More

Otroške knjige so bistvenega pomena za otrokov razvojOtroške knjige so bistvenega pomena za otrokov razvoj

Otroške knjige so zelo pomemben del odraščanja vsakega otroke. Sak starš bi moral svojim otrokom prebirati otroške knjige. To pa zato, saj se otroku v zgodnjih letih najbolje razvija slog in jezik. To pa se lahko pozna v kasnejših letih, na primer v srednjih in osnovnih šolah. 

Mnoge raziskave so pokazale, da so otroci, katerim starši v otroštvu niso brali otroških knjig, imeli težave pri spisih. To se kaže v sami slogovni sestavi in jezikovni bogatosti spisov. Največkrat se to opazi šele v srednjih šolah, ko so spisi pri slovenščini izoblikovani ravno s tem namenom, da testirajo otrokovo slogovno moč pisanja. 

Otroške knjige so bistvenega pomena za otrokov razvoj

Otroške knjige pa so po navadi zelo preproste in imajo enostaven jezik, saj otrok pri mladih letih še ne razume vseh besed. Otroške knjige mu pri temu lahko še kako pomagajo, da si razvije besedni zaklad. Poleg pisave pa je v takšnih knjigah še več sličic. Te sličice dajejo otroku nekaj, na kaj je lahko pozoren, saj besedila še nebo razumel in bi mu brez sličic lahko bil dolgčas. Te sličice pa mu dajejo neko razumevanje, kaj bi besede, katere mu straši berejo, lahko sploh pomenile. 

Nekatere otroške knjige pa imajo tudi posebne zloženke. To je tisto, ko odpreš novo stran v knjigi in se iz nje pojavijo 3 dimenzionalni liki iz papirja. Takšne otroške knjigo so lahko otroku zelo zanimive in bo temu posvetil še toliko več pozornosti. 

V otroških knjigah pa so predstavljene predvsem enostavne tematike. Velikokrat so predstavljeni kakšni pravljični junaki. Ti so velikokrat tudi živali, katerim se pripiše človeške lastnosti, kot so na primer govorjenje, hoja, uporaba rok in podobno. Takšni liki otroku spodbudijo delovanje domišljije, ki pa je izrednega pomena za njegovo nadaljnjo razvijanje. Tematika pa je pozitivna in v kolikor v knjigi nastopi zlo, to je po navadi kakšen volk, bo to vedno zmagalo, torej bistvo otroških knjig je da dobro premaga zlo.…

Read MoreRead More

Kako dobro vplivajo maske za obraz, da je naš obraz videti lepšiKako dobro vplivajo maske za obraz, da je naš obraz videti lepši

Kako dobro vplivajo maske za obraz, da je naš obraz videti lepši

Še kako si rade privoščimo kakšno masko za obraz, ker točno vemo, da bo dobro vplivala na našo kožo in da bomo poskrbele za našo kožo. Predenj pa si privoščimo maske za obraz, si vzamimo toliko časa, da vemo, kakšno masko potrebujemo. Ko pridemo v kozmetično trgovino in postavimo pred polico mask, nas ponudba lahko še kako zavede. Sama se moram skoncentrirati, ker vem, da če bom gledala samo embalažo, bom v nakupovalni košarici hitro imela napačne maske. 

Vedno ko gremo v trgovino, se dobro zavedajmo, kakšen tip kože imamo in to naj bo naš prvi pogoj, katere maske za obraz bomo gledali. Nikoli ne glejte splošno, vedno glejte maske za obraz, ki so za vaš tip kože. Ko izbirate maske, ki so za vaš tip kože, bodite pozorni na sestavine. Kajti zavedati se moramo, da že dolgo ne velja pravilo cena. Ko končno kupimo pravilno masko, pa si ne pozabimo vzeti čas, da jo uporabimo. 

Se vam je že zgodilo, da ste imele masko za obraz v kopalnici na polici dlje časa? Seveda se vam je. Torej, ko si privoščite maske za obraz, jih tudi uporabite in glejte na to, da bo uporaba maske pravilna. 

Če vidite, da imate premalo časa, ko si želite nanesti masko, potem si je nikar ne nanašajte, kajti nega obraza potrebuje čas. Najprej si morate odreti pore z paro, potem si nanesete masko toliko časa, ko je napisano na embalaži, kasneje pa ne pozabite spirati maske z mrzlo vodo, kako tako boste poskrbeli, da bodo sestavine ostale v vaši koži in pore se bodo zaprle. 

Ja, pri uporabi maske si morate vzeti čas. Nikar ne uporabljate maske za obraz nepravilno, kajti to nima nobenega smisla. Sama vem, da imam določen dan, ko si vzamem čas za razvajanje kože in naredim tako kot je treba. Doma nimam nikoli maske za obraz, da je ne bi pravilno uporabila. …

Read MoreRead More