Mesec: avgust 2023

Varnost pri delu mora biti zagotovljena na vsakem delavnem mestuVarnost pri delu mora biti zagotovljena na vsakem delavnem mestu

Vsako delavno okolje mora svojim delavcem zagotoviti varnost pri delu. To pa je ključno, da se lahko delo opravlja kar se da nemoteno, ter poleg tega izbrišemo vse možne poškodbe, ki bi lahko prišle, med tem, ko se izvaja neko delo. Zato pa se more podjetje s prve roke prepričati, da svojim delavcem res nudi varnost pri delu, ter se tudi najde vse možne poškodbe, ki lahko nastanejo, ter se naredi načrt, kaj storiti v takšnem primeru.

Torej, da zagotovimo varnost pri delu, moramo, kot smo že povedali, poiskati vse možne kraje oziroma orodja in podobno, kjer bi se lahko zgodila kakšne nevarna poškodba. Nato pa je treba premisliti, kako bi lahko možnost te poškodbe minimalizirali. Po navadi se lahko to zagotovi s kakšno dodatno zaščitno opremo, kjer pa nima veze, ali imamo opravka z raznimi aparati in orodji, ali pa s kakšnimi nevarnimi kemikalijami in podobno. 

Varnost pri delu mora biti zagotovljena na vsakem delavnem mestu

V primeru, da pa pride do poškodbe, pa moramo za varnost pri delu narediti natančen načrt, ki bo zagotovil, da se poškodovanega čim prej odstrani od nevarnosti, nato pa se zagotovi ustrezno pomoč. Temu lahko pripomoremo tudi tako, da imamo v bližini prvo pomoč in pa AED, oziroma defibrilator. Prav tako pa ne smemo pozabiti na možnost nastanka požara, kjer lahko za varnost pri delu, zagotovimo kakšen gasilni aparat v bližini.

Možnosti za zagotovitev varnosti na delavnem mestu je torej ogromno. Pomembno pa je, da se zazna vsako možno poškodbo, ter se glede na to, ustrezno reagira, ter zagotovi ustrezno pomoč, katera bo nujna za varno okolje pri delu. Zato pa je ključnega pomena, da se varnost pri delu ne zanemarja. V takšnem primeru, lahko ogromno tvegamo, ter lahko določene malomarnosti vodijo tudi v smrt, kar pomeni, da je to stvar potrebno jemati resno, ter poskrbeti za vsak aspekt nevarnosti, tako da bodo lahko delavci delali v varnem okolju.…

Read MoreRead More

Uspešen telefonski marketing za strokovne storitveUspešen telefonski marketing za strokovne storitve

Delala sem v podjetju, kjer je bila osnovna dejavnost raziskovalne narave. Ker pa smo ponujali tudi strokovne storitve, smo določenim bražnim podjetjem pošiljali obvestila. En dan po poslanem obvestilu pa smo jih še poklicali po telefonu. Tako je pri nas telefonski marketing potekal vsak dan.

Zastavili smo si cilj, da vsak dan pokličemo najmanj dvajset strank, ki so vezane na določeno strokovno področje. Najprej je bil telefonski marketing usmerjen v živilska podjetja, ki skladiščijo, proizvajajo, pakirajo različna živila. Tu sem imela veliko uspeha pri prodaji. Pri komunikaciji z vodstvom teh živilskih podjetij je bilo potrebno imeti veliko znanja, ki sem ga pridobila v preteklih letih. Kajti takoj, ko je stranka začutila negotovost, se je poslovila. Naslednji telefonski marketing je bil usmerjen v podjetja, ki se ukvarjajo s pitno vodo. To področje je bilo nekoliko težje, kajti vsi so že imeli internega strokovnjaka, ki je skrbel za varnost pitne vode. Težjo je bilo kot zunanji strokovni sodelavec priti v njihov sistem poslovanja. Pa vendar je bilo po poslanem letaku, kjer so bile vse osnovne informacije, telefonski marketing lažje speljati. Tretji del pa je bil usmerjen v transport in logistiko živilskih proizvodov. Ta del je bil zame najtežji. Težko je bilo dobiti sogovornika. Prebrala sem si še nekaj strokovne literature vezane na telefonski marketing, da postanem boljša. Vsi se učimo. Nisem študirala ekonomije in marketinga, zato so bi bile določene zadeve težje. Ko sem si prebrala strokovno literaturo na temo telefonski marketing, sem boljše razumela kje so prednosti. Tudi me niso več tako prizadele vse tiste stranke, ki so se samo zahvalile in prekinile telefonski pogovor.

Uspešen telefonski marketing za strokovne storitve

Po enem mesecu sem osvojila osnove komuniciranja in marketinga. Postopki so začeli hitreje teči in prodaja je bila uspešna. Prodajo storitev smo izboljšali za dvajset procentov. Sprva se je zdelo, da telefonski marketing pri strokovnih storitvah ni najbolj uspešen ampak smo dokazali ravno nasprotno.…

Read MoreRead More

Toplotna črpalka je odličen in varčen način ogrevanjaToplotna črpalka je odličen in varčen način ogrevanja

Že nekaj let smo sedaj razmišljali, kaj če bi investirali v toplotno črpalko, da bi si skozi čas malo zmanjšali stroške ogrevanja. Toplotna črpalka pa nam je na misel prišla, ko nam je sosed povedal, da je nekaj let nazaj investiral v toplotno črpalko, sedaj pa je po nekaj letih z vsemi stroški, ki jih je prihranil, povsem pokril to investicijo in je sedaj dejansko v profitu, saj ima tako nižje mesečne stroške. Ponudbo toplotnih črpalk sem si ogledal na www.knut.si.

Tako pa smo res začeli malo brskati, katera toplotna črpalka bi nam in našim razmeram lahko najbolje odgovarjala, tako da bi najbolj učinkovito delovala. Ker poznamo več različnih toplotnih črpalk glede na delovanje, kot so na primer toplotna črpalka, ki črpa toploto iz vode okolice, iz tal ali pa iz zraka, smo morali dobro premisliti, kaj nam bo prišlo najbolj prav.

Po razmisleku, pa smo se odločili, da bo toplotna črpalka, ki toploto črpa iz tal, najboljša izbira. To pa zato, ker imajo tla še najbolj konstantno temperaturo skozi celotno leto. To pomeni, da bi toplotna črpalka bila še vedno učinkovita med zimo, saj bo še vedno mogoče pridobivati toploto iz tal. Tako bi bila ta vrsta toplotne črpalka veliko bolj učinkovita med zimo, kot druge vrste.

Toplotna črpalka je odličen in varčen način ogrevanja

Sedaj pa je bilo le še potrebno delo inštalacije toplotne črpalke. Za to pa so seveda poskrbeli delavci, saj je to lahko kar zapleten proces, kjer je potrebno zbiratelje toplote zakopati globoko pod zemljo, kjer bo lahko toplotna črpalka pridobivala potrebno toploto, za nadaljnjo ogrevanje.

Sedaj pa je minilo že par let, odkar smo kupili toplotno črpalko, ter moramo reči, da nam je resnično veliko olajšala stroške ogrevanja. Vsak mesec sedaj prihranimo kar nekaj denarja, zaradi same energetske učinkovitosti, ki jo ima toplotna črpalka. V kolikor bo šlo tako naprej, predvidevamo, da bomo lahko vse stroške toplotne črpalke poravnali v naslednjih dveh letih, kar pa je super.…

Read MoreRead More