Mesec: december 2023

Telefonska centrala je v pomoč marsikomuTelefonska centrala je v pomoč marsikomu

Telefonska centrala je definitivno nekaj, kar lahko marsikomu pomaga, hkrati pa je seveda lahko zelo zanimiva zaposlitev. Moj brat je kar nekaj časa nazaj iskal zaposlitev in želel si je seveda nabrati čim več delovnih izkušenj, ne glede na to, kaj bo delal. Predno je šel na faks si je želel pridobiti nekaj delovnih izkušenj in potem je rekel, da bo šel seveda na faks. Pri tem pa sem mu želela na vsak način pomagati in takoj sem se spomnila na telefonsko centralo. Telefonska centrala je nekaj, kar je meni že marsikdaj pomagalo in ravno zato sem bila prepričana, da bi tudi oni potrebovali neko pomoč pri iskanju zaposlenih.

Telefonska centrala je v pomoč marsikomu

Telefonsko centralo Novatel sem tudi kontaktirala in jih seveda vprašala, če bi jim prišlo prav kakšno študentsko delo. Takoj so bili za in seveda sem vrata takoj spravila tja. Telefonska centrala je definitivno nekaj, kar si moj brat ni predstavljal in res si ni mislil, da bo pristal tam. Rekla sem mu, da mora vsakemu delu dati priložnost in tako je tudi nared. Telefonska centrala je bila na koncu res najboljša zaposlitev za mojega brata, ki jo je kadarkoli imel. Rekel je, da se je tam zelo veliko naučil in seveda sem bila zelo ponosna.

Naučil se je zelo veliko o sami službi, prav tako pa se je naučil zelo veliko o samem sebi. Telefonska centrala je tako postala del njegove zgodbe in še dandanes se spominja tistega obdobja, ko je iskal zaposlitev in ko je dobil to študentsko delo. Bil je res zelo vesel, da je dobil to priložnost in da se je lahko marsikaj naučil, saj je potem z vsemi temi izkušnjami lahko šel v naslednjo službo. Pred tem pa je seveda dokončal faks. Nanj sem še dandanes zelo ponosna, saj sem videla, da se je res zelo veliko naučil o samem sebi in tako je tudi boljši delavec in pa seveda boljši študent.…

Read MoreRead More

Varstvo otrok marsikomu pomagaVarstvo otrok marsikomu pomaga

Varstvo otrok je nekaj, kar lahko izvajamo sami ali pa seveda prosimo nekoga za pomoč. Zelo veliko staršev. Danes žal nima toliko časa za otroke, zato potrebujejo neko varstvo otrok. To je seveda zelo pomembno, da otrok ne ostane sam doma, ampak da ga lahko nekam peljemo, kjer bodo drugi skrbeli oziroma čuvali otroka ta čas, ko nas ni. Veliko staršev je danes zelo zaposlenih in seveda delajo zelo dolge ure. Dejstvo pa je tudi to, da imajo ti ljudje po navadi tudi družino. Vikendi so po navadi tisti, ko so ljudje prosti in lahko preživijo ves ta čas s svojo družino. Problem je definitivno med tednom, ko morajo ljudje delati, otroci pa niso še v šoli. Ravno zato obstaja varstvo otrok, kjer lahko otroka pustimo tačas, ko mi seveda delam.

Dejstvo je, da ne moremo biti konstantno z otrokom in da med tednom na žalost ne moremo biti z družino tako, kot smo lahko med vikendom. Vsi ljudje moramo delati in seveda dobiti nekaj denarja, da lahko družino sploh preživljamo. To je nekaj, kar mora čisto vsak starš razumeti. Kljub temu, da se zelo naveže na otroka. To velikokrat velja za mamice, saj se te znajo res močno povezati z otrokom in jim je potem zelo težko iti v službo. Dejstvo pa je, da je služba zelo pomembna, če želimo svojo družino nasploh preživljati. Ravno zato obstaja varstvo otrok, ki nam pri tem lahko pomaga in so mamice lahko tako manj v skrbeh in se posvetijo svojemu delu. Ko končajo z delom, pa lahko gredo po otroka in so popoldne seveda spet z njim.

To je neko bistvo varstva otrok, saj nam lahko varstvo otrok pomaga pri temu, da mi opravimo to, kar moramo opraviti in se ne rabimo obremenjevati s tem, kaj naš otrok počne oziroma ali je v nevarnosti ali ne.

Varstvo otrok marsikomu pomaga

Read MoreRead More

Pitje vode je zelo pomembno za naše zdravje in funkcionalnostPitje vode je zelo pomembno za naše zdravje in funkcionalnost

Kar nekaj časa, oziroma let, sem potreboval, da sem ugotovil, kako pomembno je pitje vode za naše telo. Tako pa sem sedaj ugotovil, da že kar nekaj časa, na dan užijem absolutno premalo vode. Tako pa se mi je to začelo  prikazovati na temu, da sem postal med dnevom zelo hitro zaspan. Prav tako pa mi je to vplivalo na to, da sem čutil močno omotičnost pri raznih aktivnostih.

No, če nisem pazil na to, da bi pred kakšno fizično aktivnostjo, spil vsaj 3 do 4 litre vode, sem nato po tej aktivnosti, kar je bila po navadi košarka, odbojka, ali pa trening v fitnesu, čutil močan glavobol, čemur pa je sledil tudi poslabšan vid, kar pa je vodilo do tega da nisem moral niti več prebrati kakšnega sporočila na telefonu. No tako pa me je po navadi še tudi naslednji dan bolela glava zaradi tega.

No takrat pa sem začel malo razmišljati, kaj bi lahko bil razlog za to, nakar pa sem pomislil na dehidracijo in pa na pitje vode. Tako sem si malo pozno šele zavedal, kako pomembno je pitje vode, da smo hidrirani, ter se lahko tako normalno ukvarjamo z raznimi športnimi aktivnosti.

Pitje vode je zelo pomembno za naše zdravje in funkcionalnost

Tako sem od takrat naprej poskrbel za to, da sem vsakič pred kakšnim športom, spil vsaj 3 do 4 litre vode. To pa mi je omogočilo, da je bilo moje telo dobro hidrirano, ter sem tako lahko zelo kvalitetno izvajal kakšen šport, kjer pa po temu nisem imel posledic, kar pa mi je zelo izboljšalo moje počutje. Tako pa se mi je pitje vode poznalo tudi na razpoloženju, saj sedaj nisem več bil tako zaspan čez dan in sem tako bil veliko boljše volje. 

Poudariti pa moram, da je šlo res za pitje vode in ne katerih drugih tekočin, saj nas lahko le voda najbolje hidrira.…

Read MoreRead More