Mesec: junij 2024

Olivno olje za obraz ima lahko mnoge prednostiOlivno olje za obraz ima lahko mnoge prednosti

Že od nekdaj mi je bila nega obraza res zelo pomembna. Tako pa sem vedno naredil vse, da sem si lahko priskrbel kakšne čim bolj kvalitetne in pa naravne produkte, s katerimi sem lahko skrbel za nego svojega obraza. Tukaj pa sem nato nekaj časa nazaj ugotovil za olivno olje za obraz. To pa me je zelo presenetilo, saj nisem vedel, da ima lahko olivno olje toliko prednosti, če ga uporabljamo na našemu obrazu.

Olivno olje za obraz ima lahko mnoge prednosti

No prva prednost, ki pa jo ima olivno olje za obraz, pa je ta, da je olivno olje odlično za vlaženje obraza. V kolikor se na kožo na obrazu nanaša majhne količine kvalitetnega olivnega olja, bo to res zelo dobro navlažilo našo kožo, kar pa bo pripomoglo k temu, da je naša koža na obrazu veliko bolj mehka in pa sijoča, kar pa je z estetskega vidika in pa tudi z vidika zdravja naše kože, res zelo dobro. 

Nato pa je lahko olivno olje za obraz tudi odlično z vidika čiščenja naše kože. Tako si ga lahko nadenemo, spet v majhnih količinah, na obraz, ter ga utremo v kožo, nato pa ga z vročo, oziroma toplo brisačo odstranimo z obraza, ter bo to spet imelo pozitivne učinke za našo kožo.

Tukaj pa je potrebno predvsem paziti na to, da se kupi čim bolj kvalitetno olivno olje za obraz, kajti če ga bomo uporabljali na obrazu, je dobro, da je to čim bolj kvalitetno in pa naravno, tako da nem ne bodo morale razne umetne snovi, ki se jih dodaja k nekvalitetnemu olju, škodile naši koži. Prav tako pa moramo biti pozorni tudi na to, ali je naša koža morda občutljiva na olivno olje, kar pa lahko preprosto preverimo s tem, da na kožo nanesemo majhne količine olja, ter vidimo, ali imamo kakšno reakcijo, kar se najpogosteje opazi v obliki kakšne rdečice. …

Read MoreRead More