Zdrav splet Lamelne zavese Lamelne zavese in nočna ulična osvetljava

Lamelne zavese in nočna ulična osvetljava

Prihajal sem iz vasi in moram priznati, da sem se kot študent, moral kar navaditi na stanovanje v mestu, ker nisem bil vajen, da ni okoli nobene narave. Tako sem se privadil tudi na nočno svetlobo ulične razsvetljave. Rešitev so bile lamelne zavese, ker so mi preprečile vdor svetlobe v spalnico. Nekaj časa sem premišljeval, če bi bilo dobro, da montiram rolete, potem pa je prišel lastnik stanovanja in povedal sem mu, da me nočna svetloba svetilk zelo moti in da okna nimajo nobenih senčil. 

Tako mi je obljubil lamelne zavese, bil sem vesel, ampak nisem prav vedel, kako zgledajo in kakšne bodo. Ko so jih montirali, sem bil doma in prav nič vesel, ker sem videl, da je to kar nekaj in da te lamelne zavese ne bodo preprečile vdora svetlobe v sam prostor. Komaj sem čakal večer, da sem videl, kako se bodo odnesle lamelne zavese in bil presenečen, ker so se odnesle super. 

Nisem mogel verjeti, da so lamelne zavese tako močne, da pride skozi njih le malo svetlobe. Komot sem lahko spal, prav nič me ni motilo. Kako je to mogoče, se sprašujem še danes. Kajti vsi poznamo lamelne zavese in vemo, kako so lahko ene tanke in neuporabne. Očitno je moj lastnik stanovanja montiral res ene dobre in neprosojne, ker drugače takšne svetlobe ne bi ustavil.

Vse ima svoj namen, jaz sem končno dobro spal, lamelne zavese so bile lepe in praktične, stanovanje je takoj dobilo novo podobo, postalo je bolj moderno, kot pa je bilo prej. Sedaj se zvečer ne sekiram več, da ne bom mogel spati, lamelne zavese uporabljam skozi, tako podnevi kot ponoči. Tudi podnevi mi pridejo prav, če želim pogledati kakšen dober film, da ni preveč svetlobe v prostoru. 

Včasih ljudje preveč kompliciramo, senčila, kot so lamelne zavese so prav dobre in moderne.