Zdrav splet Beladonna.info Kriolipoliza – idealen način, kako se pred poletjem znebiti maščobe

Kriolipoliza – idealen način, kako se pred poletjem znebiti maščobe

Ko po zimskem spanju nastopi pomlad, se večina ljudi začne gibati in bolj zdravo prehranjevati z željo, da bi izgubili nekaj odvečnih kilogramov, ki so jih pridobili v zimskih mesecih. Vaša prizadevanja za izgubo teže lahko še nadgradite in spodbudite izgubo odvečne telesne maščobe tako, da se odločite za katero od neinvazivnih metod, s katerimi preoblikujemo telo. Poleg nekirurške liposukcije ali kavitacije poznamo tudi tako, ki se imenuje kriolipoliza. Snovalci te metode so prepričani, da se maščobno tkivo in koža različno odzivajo na mraz. Znanstveno potrjeno je namreč, da lahko maščobo zmrznemo pri višji temperaturi kot kožo.

Več o kriolipolizi si lahko prebere na beladonna.info.

Kako deluje kriolipoliza? Na mesta, kjer se stranka želi znebiti odvečne maščobe, za to usposobljena oseba namesti nastavek, ki spominja na sesalec z vgrajeno hladilno sondo. Napravo se ohladi na minus osem stopinj Celzija. Področje delovanja omenjenega nastavka je zelo široko in tako ne pride do nenaravnega rezultata, kjer bi se opazilo, da je meja med področjem, ki smo ga tretirali, in tistim, ki ga nismo, preostro nakazana.

Kriolipoliza je postopek, ki se ga lahko uporablja v Evropski uniji, saj je pridobil vrsto zahtevanih dovoljenj za zdravstveno uporabo. Poudarimo naj, da je uporaba tega postopka popolnoma neinvazivna, če že pride do kakršnih koli bolečin, pa te niso velike. Gre za varno metodo, ki je zanesljiva in izjemno učinkovita pri odpravljanju maščobe na lokaliziranih predelih. Kljub vsemu pa kriolipoliza ni ravno najbolj primerna za vsakogar. Odsvetujejo jo ljudem, ki imajo motnje delovanja žil, zlasti tistih na nogah in rokah, ki ob izpostavljenosti nizkim temperaturam pomodrijo. Izognejo naj se ji tudi noseče ženske, ljudje, ki imajo medicinske vsadke, tisti, ki so bili v obdobju zadnjih dvanajstih mesecev operirani na delu telesa, kjer bi radi s pomočjo kriolipolize izgubi maščobo, osebe, ki imajo kilo, občutljivi na mraz ter tisti, ki imajo hepatitis C ali hiperkrioglobuliemijo.