Zdrav splet Strešne kritine Izbira strešne kritine je bila zelo pomembna za estetski izgled naše hiše

Izbira strešne kritine je bila zelo pomembna za estetski izgled naše hiše

Kar nekaj časa smo se doma odločali, kakšno strešno kritino bi postavili na našo novo hišo, ki smo jo sedaj že kar nekaj časa gradili. Tako pa smo tukaj morali upoštevati več različnih faktorjev, ki so bili zelo pomembni za končen izgled, ki smo ga želeli doseči s to streho.

Tako pa smo s prve roke želeli, da bi bil izgled naše hiše nekoliko bolj moderen. Zato pa je bila izbira strešne kritine tukaj zelo pomembna. Sprva smo si želeli, da bi bila naša streha ravna, kjer pa bi morali uporabiti ravne kritine. To pa je prineslo nekaj dodatnih komplikacij, saj bi nato morali ustvariti tudi sistem za odvajanje vode, saj se voda ne bi morala tako sama odvajati. Zato pa je to prineslo preveč komplikacij, kar pa je pomenilo, da smo pozabili na to idejo.

Izbira strešne kritine je bila zelo pomembna za estetski izgled naše hiše

Nato smo razmišljali o betonski kritini, kjer pa je spet nastopila ena težava. Ta pa je bila ta, da so te strešne kritine zelo težke, kar pa bi nato pomenilo, da bi moralo biti ogrodje naše strehe zelo močno in trdno. Ker pa naša infrastruktura hiše tega ni podpirala, smo morali tudi na to idejo pozabiti.

Sedaj pa smo imeli le še dve ideji za strešne kritine, kjer je bila prva opečna strešna kritina, vendar je bil izgled te nekoliko staromoden, kar je pomenilo, da s to vrsto strešne kritine ne bi morali doseči našega želenega modernega izgleda.

Tedaj pa so nam na pamet padle pločevinaste strešne kritine. Te pa so zelo prilagodljive, kar je pomenilo, da bi lahko z njo dosegli kakršen koli izgled, kar pa je bilo popolno. Tako tudi ni bil važen naklon, s katerim bi bila naša streha nagnjena, tako da smo lahko imeli zelo položno streho, kar pa je bilo popolno. Poleg tega pa so pločevinaste strešne kritine tudi nekoliko bolj moderne, tako da smo se na koncu tudi kar odločili za to.

Related Post

Katere strešne kritine, ko je toliko možnostiKatere strešne kritine, ko je toliko možnosti

Ne glede na to, da smo se praktično že odločili za strešne kritine, ki jih bomo dali na streho, sem vseeno naredila še malce bolj obširno raziskavo. Vmes sem namreč slišala za strešne panele, ki so menda tudi zelo dobra določitev, ampak še ne vem, če bi bilo to to, kar iščejo. Vsekakor bi bilo manj dela s polaganjem, ampak nekako mi strešne kritine še vedno delujejo bolje glede videza kakor pa strešni paneli. Vsaj za moj okus. Mož pa tudi ni bil, ne vem, kako navdušen, ne glede na to, da bi bila to morda cenejša možnost.

Mislim, da smo vsi bolj staromodni oziroma vztrajamo pri večni klasiki in bodo vseeno strešne kritine, na naši strehi. Ali bodo opečnate ali pločevinaste, je pa drugo. En možnost je tudi kombinacija pločevine in opeke, ampak ta je menda najdražja možnost, tako, da nisem ravno prepričana, če bi bilo to za nas. Ne želimo izbrati najcenejše možnosti, najdražjo pa tudi ne, ker si tega ta hip ravno ne moremo privoščiti. Vseeno imamo še veliko stvari, ki jih moramo prenoviti in moramo vseeno malce gledati na ceno. Da bi pa še naprej odlašali s tem, se mi pa tudi ne zdi ravno najbolj smiselno, saj je zelo jasno razvidno, da streha potrebuje obnovo in bi morda lahko še kakšno leto počakali, več pa nikakor ne. Tako, da je zdaj zadnji trenutek, da se strešne kritine, zamenjajo, da ne bo šlo še kaj drugega narobe. Ne vem sicer kaj, ampak so me opozorili, da naj raje pohitimo s tem.

Če bi lahko še nekaj let počakali, bi vsekakor izbrala kombinacijo strešne kritine, iz opeke in pločevine, ker menda res traja mnogo dlje kakor pa katerekoli od ostalih. Ampak žal ne moremo čakati, da privarčujemo finance, saj bodo strešne kritine, v mnogo slabšem stanju, kot so sedaj. 

Katere strešne kritine, ko je toliko možnosti

Read MoreRead More