Zdrav splet Tende Tende so nepogrešljive, če želimo poleti brezskrbno uživati na prostem

Tende so nepogrešljive, če želimo poleti brezskrbno uživati na prostem

Ko je zunaj močno sonce, na njem brez ustrezne zaščite v obliki senčil ne moremo zdržati niti pet minut. Kljub poletni vročini pa je zelo prijetno uživati na prostem, če imamo na voljo dovolj sence. Tende so nekaj nepogrešljivega, če želimo, da so naše zunanje bivalne površine stoodstotno izkoriščene tudi v času, ko zunaj pripeka močno sonce. Dandanes obstaja ogromno proizvajalcev tend in ostalih senčil, zato je na volj ogromna izbira različnih tend. Tende se med seboj razlikujejo po velikosti, funkcionalnosti, barvi pa še čem. Ena od pomembnejših razlik je tudi razlika v ceni in tende veljajo za izdelek, pri katerem se nam splača odšteti kakšen cekin več – v devetindevetdesetih odstotkih primerov pri tendah namreč velja, da je kvaliteta enaka njihovi ceni.

Če si želimo tende, ki bo imela dolg rok trajanja in je ne bo treba zamenjati ali popraviti že naslednjo sezono, potem je nadvse pametno, da se odločimo za nakup tende preverjenega proizvajalca. Večina proizvajalcev nudi nakup tende na obroke, kar pomeni, da nam za njen nakup ni treba odšteti veliko denarja naenkrat, ampak nakup tende odplačujemo nekaj mesecev ali kar skozi vse leto, odvisno od pogojev poslovanja posameznega trgovca. Zavedati se je treba, da lahko dobra tenda zdrži tudi deset let in več.

S tendami ali markizami lahko senčimo balkone, terase in nasplošno vse zunanje površine. So tudi nepogrešljiv del vsakega gostinskega lokala. Ne samo, da nas tende ščitijo pred žgočim soncem, ampak ustvarijo tudi boljšo atmosfero, saj smo pod njimi zaščiteni pred zvedavimi pogledi mimoidočih in lahko uživamo v svoji zasebnosti. Na voljo je več različnih vrst tend – poznamo klasične ali kasetne tende, izbiramo pa lahko tudi med različnimi materiali. Mnogi se odločajo za namestitev senčil tudi na zimsko-letnih vrtovih ter na razmoraznih konstrukcijah. Tende so lahko samostoječe ali privite na zid, odvisno od želja inpotreb vsake posamezne stranke.